به گزارش ایبِنا، تفاوت موسسه مالی و بانک را میتوان در چهار مورد دانست:
۱) ضرورت رعایت مقررات کمیتهی بال
کمیته بال یا همان کمیته بازل، به نهادی بینالمللی که نظارت فعالیتهای بانکی را بر عهده دارد میگویند. از مهمترین ضروریاتی که کمیته بال ایجاد نموده، رعایت نسبت کفایت سرمایه است. این نسبت، یعنی نسبت سرمایه بانک به داراییهای همراه با ریسک. کمیته بال حداقل این نسبت را ۸ درصد معرفی نموده و آن را یکی از نشانگرهای موقعیت اعتباری بانکها در نظر گرفته است. یکی از تفاوتهای بانکها و موسسات مالی در این است که بانکها ملزم به رعایت مقررات کمیته بال هستند، اما موسسات مالی خیر.
۲) تصویب اساسنامه
اساسنامه هر موسسه، نشاندهنده اهداف و فاکتورهای لازم برای هرگونه تصمیمگیری است. بنابراین، در ابتدای امر داشتن اساسنامه میتواند یک عامل مهم برای کنترل فعالیتها باشد. اما آنچه که اهمیت بیشتری دارد نظارت بر اساسنامه است. اساسنامه بانکها حتما باید با تصویب شورای پول و اعتبار همراه باشد و این در حالی است که اساسنامه موسسات مالی در غالب موارد با این تصویب همراه نیست.
۳) پرداخت سپرده بانکی به بانک مرکزی
بانکها ملزم به پرداخت سپرده بانکی به بانک مرکزی هستند و این در حالی است که این الزام برای موسسات مالی وجود ندارد.
۴) پیوستن به شبکهی بانکی
اغلب موسسات مالی به سیستم و شبکه بانکی نپیوستهاند، اما تمامی بانکها عضو شبکهی بانکی هستند. همچنین بانکها همواره از استانداردها و ضروریات بانک مرکزی پیروی میکنند، اما موسسات مالی این استانداردها را رعایت نمیکنند و در غالب موارد نوع خدمات آنها محدود است.